Много чужди медии съобщиха за жестокото престъпление

Новината за убийството на журналистката Виктория Маринова е водеща за медии от целия свят. Издания от Великобритания, Франция, Холандия, Австралия, Испания, дори и Китай, отразиха трагедията. Би Би Си припомня, че "Репортери без граници" смятат България за страната в Европейския съюз с най-малка свобода на медиите. От организацията настояват властите да извършат сериозно и щателно разследване, за да открият извършителите на това зловещо убийство.

УБИЙСТВОТО В РУСЕ: Няма задържан, главният прокурор и вътрешният министър са в града (ВИДЕО)

В същото време еврокомисарят по правосъдието Вера Юрова написа в профила си в Twitter, че очаква да се изясни дали покушението е свързано с работата на журналистката и предлага помощ от службите на Евросъюза.

БРУТАЛНО УБИЙСТВО В РУСЕ: Жертвата е телевизионна водеща (ВИДЕО)

Председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер също изрази съболезнования: "Тя е третият журналист, убит в Европейския съюз за една година. Това е дълбоко притеснително. Нужно е спешно разследване от българските власти".

Какви са версиите за смъртта на телевизионната водеща?

Съболезнования изрази и говорител на Европейската комисия Маргаритис Схинас: “С голяма тъга научихме за убийството на Виктория Маринова. Нашите мисли са с близките и приятелите. ЕК очаква бързо разследване и изправяне на виновните пред правосъдието. Искаме журналистите да са сигурни и спокойни, докато вършат своята работа”.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.