Чакат се резултати от ДНК експертизите

Все още няма задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе въпреки изолираното от разследващите чуждо ДНК по тялото й. Главният прокурор и министърът на вътрешните работи уточниха, че продължава да се работи по всички възможни версии

ЕК: Властите да установят дали убийството на Маринова е свързано с работата й

Виктория Маринова е била нападната, бита, душена и изнасилена. Криминалистите се опитват да изяснят дали човекът, който я е нападнал, я е познавал, или нападението е случайно. Макар че има изолиран ДНК материал, това все още не е гаранция за залавянето на мъжа, защото за да има съвпадение, той трябва да бъде криминално регистриран.

На място дойдоха главният прокурор, вътрешният министър, както и криминални психолози. Не се изключва нито една версия за убийството.

УБИТАTA ЖУРНАЛИСТКА: Разследването продължава (ВИДЕО)

„Работим както по версия за случайно събитие, извършено от лице, което е с психически отклонения и със силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие заради личен мотив”, коментира вътрешният министър Младен Маринов.

„Едно е ясно – извършените действия са изключително брутални и жестоки”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Междувременно тази вечер в София и в Русе се организират бдения в памет на Виктория Маринова. Новината за убийството й обиколи целия свят. Европейската комисия изрази съболезнования към близките й и призова за бързо и пълно разследване на случая.

ОТЗВУК: Новината за убийството на Виктория Маринова обиколи света

Медии от Великобритания, Франция, Холандия, Австралия, Испания и много други държави писаха за случая, като акцентите в публикациите са различни. В Хонконг вестниците пишат, че младата жена е била изнасилена и е възможно престъплението да няма връзка с работата й. Същевременно Би Би Си припомня, че "Репортери без граници" считат България за страната в Европейския съюз с най-малка свобода на пресата. Припомня се и че Виктория Маринова е четвъртият журналист убит в Общността в последните две години.

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.