Близките на 13-годишното дете отказват да му бъде направена аутопсия

Почина 13-годишното момче, което беше затиснато от футболна врата в Пазарджик, съобщиха от местната болница. Близките на момчето отказват да му бъде направена аутопсия. Такава била задължителна, тъй като случаят е предаден на прокуратурата. Отказът от аутопсия предизвика напрежение пред болницата.

Тежко остава състоянието на детето, премазано от футболна врата

Припомняме, че инцидентът стана на футболно игрище на 24 септември. 13-годишното момче играело с други деца, когато решило да се покатери върху футболната врата. В момента, в който се провесило на гредата, металното съоръжението се наклонило, паднало и затиснало детето.

Хората в квартала неведнъж са подавали сигнали в общината, че игрището е опасно. На детската площадка до него постоянно се събирали много деца и чупели уредите. Липсва и част от настилката.

Футболна врата премаза дете, лекари се борят за живота му

Общинските власти казват, че са направили проверка две седмици преди инцидента. Тогава всичко било наред. Оказало се, че вратата е била срязана от основите си. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая - засега срещу неизвестен извършител.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.