Мъжът заявил, че марихуаната била за собствена употреба

Близо 380 килограма марихуана - открити в имот на инспектор от Агенцията по безопасност на храните в Шумен. Той ползвал къща като сушилня, а плантацията му била в труднодостъпна местност в близко село. Криминалисти от Областната дирекция на МВР-Шумен разкриха плантацията на 32-годишния ветеринарен лекар и инспектор в БАБХ.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Полицаите работили по случая 2 седмици. Те имали информация, че в къща в шуменския квартал "Дивдядово" се съхранява марихуана. Открили собственика и направили претърсване на имота. Открили оставени за сушене 80 килограма растения и листна маса. Собственикът, който е инспектор към Областната дирекция по безопасност на храните, признал че сам отглежда продукцията в труднодостъпна нива.

"Местността е такава – в близост има малка рекичка-поточе. Той си е подготвял разсада, той си е взел семената. Лично е ходил да ги полива.", разказа ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР-Шумен.

Нивата с канабис била в близо село, а тази къща е използвана за сушилня. За да полага грижи за културата, мъжът ползвал информация от интернет, а имал и подходящи инструменти. Така успял да отгледа марихуана с височина близо 4 метра. 

"Те изглеждаха като кипариси. Такива растения досега хората, работили по направление "Наркотици" и разследващите, посетили мястото, не сме виждали в района.", обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор в Шумен. 

Ползваният за сушилня имот бил купен от 33-годишния държавен служител, който по професия е ветеринар. Познат е на съседите като Краси.

 "Ние не ги познаваме. Просто са отскоро тук. Те купиха тая къща преди 2-3 месеца има както са тука. Обаче само едно младо момче идва тук се вясва. С едно джипче идва, а вечер с какво се прибира – не сме го виждали.", разказхоа съседите.

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните в Шумен е отстранен от работа. Той е бил задържан за 24 часа, след което е освободен. Предстои да бъде привлечен като обвиняем за държане на марихуана с цел разпространение. 

В частен дом в кв. „Дивдядово“ са открити 80 кг стебла и листа марихуана в процес на сушене. Намерено е също и количество суха маса.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.