Вижте в какви надпревари се включват ентусиазирани участници от различни краища на света

Хората се състезават помежду си, за да докажат, че са по-добри от останалите. За някои обаче надпреварата е просто забавление и нова емоция. Ето седем от най-необичайните състезания, които се провеждат в различни краища по света:

Състезание по свинско квичене

То се провежда всяка година в Три-су-Баи, Франция. Представлява организирано квичене на микрофон от страна на всеки от участниците. Освен това, има и неделно „освинване“, на което един участник се доказал през 2014 г., като изял над метър кървавица за по-малко от минута, пише dariknews.bg.

Състезание по изравяне на червеи

Един от най-екстравагантните шампионати е измислен от учител по биология през 1984 г. Според биолога това състезание допринася много за развитието на децата и ги учи да разбират природата и да общуват с живите същества.

Всеки участник получава малък парцел земя – 9 кв. м., и 30 минути време, за да изкопае възможно най-много червеи. Това се прави само с подръчни средства - клечки, камъчета и т. н. Лопатите са абсолютно забранени. След края на състезанието червеите просто се пускат на свобода. През 2006 г. бе поставен рекорд по копаене на червеи от британеца Том Шафълботъм, който успя да изрови 511 екземпляра за половин час.

Състезание по хвърляне на малки хора

Малките хора се обличат в специални костюми и биват хвърляни върху матраци, на които залепвали. Победител бил онзи, който хвърли партньора си най-далеч. Състезанието вече е забранено.

Състезание по сауна

То се провежда в Хеинола, Финландия всеки август. Организира се за първи път през 1999 г. Участниците трябва да останат в нагорещена до 110 градуса сауна, като нямат право да стават от седалките. Всички получават половин литър вода на всеки 30 секунди.

Гонене на пита кашкавал

Ежегодното състезание по склон с наклон 45 градуса се провежда във Великобритания. Мястото на събитието е графство Глостършир, а участници има от целия свят. Надпреварата се провежда от над 200 години, а питата, която участниците гонят, тежи около 3.5 кг. Любопитно е, че на финалната права ги очакват отбор ръгбисти, които да хванат набралите скорост. В непосредствена близост има и медицински екипи. Победител в последните години неизменно е местният любимец Крис Андерсън.

Състезание по разплакване на бебета

Това е стара традиция в страната на изгряващото слънце, която има 400-годишна история и носи името Накизумо. Бебетата се качват на ринга в ръцете на сумисти, които ги разтърсват леко, а арбитърът крещи „Плачи! Плачи!“. Някои от децата се разплакват веднага, но други го правят, едва когато на ринга се качи съдия с маска на дявол. Бебето, което плаче най-силно, печели надпреварата, а родителите му са доволни, защото това значело, че е здраво. В някои райони на Япония, където се провежда странната надпревара, печели първото разплакало се бебе, а на други именно то е губещото.

Състезание по екстремно гладене

Началото на този „екстремен спорт” е поставено в Лестър, Великобритания през 1997 г. Участващите в него трябва да са готови да гладят на стръмен планински склон, на леда или под вода.

Източник: dariknews.bg

Ето още някои любопитни новини: 

Най-странните музеи в света (ГАЛЕРИЯ)

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите (ГАЛЕРИЯ)

15 животни, за които не сте подозирали, че съществуват (ГАЛЕРИЯ)

15 нестандартни идеи, които ще направят дома ви зашеметяващ (ГАЛЕРИЯ)

Приказни улици, на които всеки мечтае да живее (ГАЛЕРИЯ)

Замъкът Нойшванщайн или къде се раждат приказките (ГАЛЕРИЯ)

10 от най-красивите естествени басейна на света (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.