Екстрадират го от Германия до дни

Обвиняемият за бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде изведен от Германия. Това решение на германския съд е взето в четвъртък, но беше официално обявено ден по-късно в съобщение до медиите. 

НА ЖИВО: Близки и приятели се сбогуват с журналистката Виктория Маринова

Според магистратите няма причина, поради която Красимиров да остане в германия, където беше задържан преди няколко дни. До извеждането му от страната той остава в ареста.

21-годишният мъж не е възразил да напусне Германия, което прави процедурата по-бърза и ще отнеме максимум 10 дни. Той е направил пълни самопризнания. Пред съда в Целе заявил, че не е искал да убие жертвата и не я е изнасилвал.

"Окръжният съд в Целле издаде заповед за извеждане и прокуратурата я одобри. Самият обвиняем категорично е съгласен с ускорената процедура. Сега зависи от българските и германските служители на реда да изпълнят решението", заяви говорителят на прокуратурата в Целле Бернд Колкмайер.

Българи в Щаде – притеснени от случващото се в Русе

Арестуваният мъж призна пред съда, че е спорил с жертвата на 06.10.2018 г. Той бил под силното влияние на алкохол и наркотици. Ударил жената в лицето и тя паднала на земята. Той я е вдигнал и я хвърлил в храстите, след което избягал", се казва в съобщението на магистратите.

Красимиров беше арестуван в малкото градче Щаде, където от години живее майка му. Той е добре познат на родната полиция, защото е регистриран за множество криминални прояви. В дома му са открити вещи, свързани с убийството на Маринова. 

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.