Над 4000 състезатели от 48 държави участваха в състезанието

Кениецът Стивън Киплагат спечели 35-ото издание на лекоатлетическия маратон на София, поставяйки нов рекорд.

Киплагат преодоля класическата дистанция от 42 км по улиците българската столица за 2:14.06 часа, като подобри с 43 секунди старото върхово постижение на сънародника си Бармао Кипроно от миналия сезон.

Втори завърши Абел Роб (Кения), а трети се нареди Нуени Редуан от Мароко.

В надпреварата при жените Лена Джеротич спечели с 1:15:54 час, следвана от унгарката Зита Качер и Рут Мутий от Кения. От българките най-добре се представи Кристина Иванова, която се нареди  на четвърто място.

В бягането на 10.5 километра спечелиха Митко Ценов и Радосвета Симеонова.

В Софийския маратон се включиха над 4000 души от 48 държави.

СНИМКИ ОТ СТАРТА НА СЪСТЕЗАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

 

Столична община въведе временна организация а движението в столицата днес, както и пълна забрана за движение на автомобили от 6 часа сутринта до 15.30 следобед. Паркираните по трасето на маратона коли ще бъдат принудително преместени.  Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Граф Игнатиев". До 16 часА се променят и маршрутите на масовия градски транспорт в центъра. Промените засягат автобусни линии 9, 84, 184, 72, 75, 76, 94, 102, 204, 505 и 604. Подробна информация можете да откриете на сайта на Столичната община и Центъра за градска мобилност.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.