Заради инцидент след шумен купон мястото е обградено от жандармерия

Напрежение в Гълъбово. Пияни, агресивни и въоръжени жители на една от махалите в града са нападнали полицейски патрул. Има и ранени полицаи. Задържани са петима души с богати криминални досиета. На двама от тях ще бъдат повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и в условията на опасен рецидив.

След постъпили няколко сигнала за силна музика, полицейски патрул влиза в "Лозенец". При опита за проверка местните започнали да се държат агресивно. От областната дирекция изпращат специална група да се справи със ситуацията. Ромите нападат и нея.

Засилено полицейско присъствие около ромската махала в Казанлък

“Групата е била от 8 човека, тактическата група, след което изведнъж са се появили 50 -100 човека, които са ги нападнали със сатъри, брадви, тухли, кирки. По част от автомобилите има побитости и при такава ситуация няма какво друго да се направи, освен да се използва физическа сила“, каза старши комисар Георги Хаджиев от полицията в Стара Загора.

Ромите заявяват, че са бити всички наред в махалата, включително и деца. Признават, че имало музика, но тя не била силна.

Борисов: Взети са мерки, за да не ескалира етническото напрежение в Русе

“Единият от извършителите е 14-годишен, замахнал е със сатър срещу колегата. Другият колега от СПС-то е ударен в гърба с тухла“, каза Хаджиев. А униформеният, уцелен с тухла, сподели за NOVA, че е имал късмет, защото бил с бронежилетка и не е ударен в главата.

Няколко екипа на жандармерията останаха на място до къснит часове в понеделник, за да предотвратят евентуална ескалация на напрежението.

Засилено полицейско присъствие в два квартала в Русе

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.