Все още не е ясно кога ще гледат мярката му за неотклонение

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на 21-годишния Северин Красимиров. Уличеният за бруталното убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова беше екстрадиран от Германия снощи. Задържан е за 72 часа.

Кацна самолетът с екстрадирания Северин Красимиров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Веднага след кацането на самолета Северин беше конвоиран до Националното следствие за ДНК проби от Института по криминалистика и криминология.

Как и защо убийци избягват тежките наказания?

Работата по случая продължава в Русе, където ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Все още обаче не е ясно кога точно ще се случи това.

Преди да се изправи пред съда на Северин трябва да бъдат предявени обвинения и да му бъде назначен служебен адвокат от Русе. Предстои съдът да реши каква да бъде мярката му за неотклонение. Магистратите трябва да преценят дали има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението. За тази цел ще му бъдат взети ДНК проби. Ще се прецени и дали Северин има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. За да остане за постоянно в ареста, разследващите трябва да съберат конкретни доказателства за всичко това.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.