Срещнете се с Тор, Капитан Америка, Железният човек и Отмъстителите всеки четвъртък от 22.00 ч. през октомври и ноември по DIEMA

DIEMA е подготвила страхотна изненада за почитателите на фантастичния жанр и комиксовата култура. Всеки четвъртък от 22.00 ч. през октомври и ноември в ефира на канала зрителите ще могат да прекарат незабравими моменти феновете със супергероите от вселената на  световноизвестните комикси. Едва ли има някой, който да не ги познава. Те са белязали съвременната поп култура, мнозина са израснали с тях, а сега DIEMA ще представи историите на  Тор, Капитан Америка, Железният човек и Отмъстителите.

На 18 октомври, четвъртък, Робърт Дауни – младши ще се превъплъти в милиардера супергерой Тони Старк, за да постави началото на историята на Железният човек в едноименната лента. Следващата седмица, на 25 октомври от 22.00 ч. по DIEMA, той ще се изправи пред неочаквани изпитания в  продължението на култовата фантастика. “Железният човек 2” ще предложи на зрителите вълнуваща история, интересни герои и оригинални екшън сцени с участието на Мики Рурк, Скарлет Йохансон и Самюел Джаксън.

В първият ден на ноември, отново в четвъртък, “Тор: Богът на гръмотевиците” ще слезе на земята, за да пренесе хората в света на скандинавските богове. Режисурата на фантастиката е поверена на номинирания за “Оскар”  Кенет Брана, а сред актьорския състав блестят имената на австралиеца Крис Хемсуърт в ролята на Тор, Том Хъдълстоун като неговия зъл брат Локи, прелестната Натали Портман в ролята на млада жена, която става приятел на Тор на Земята и не на последно място сър Антъни Хопкинс,  който се превъплъщава в бащата на Тор и крал на Асгард – бог Один.

На 8 ноември в 22.00 ч. по DIEMA Робърт Дауни – младши и Крис Хемсуърт ще се завърнат в ролите си на Железният човек и Тор в номинираната за “Оскар” екшън-фантастика “Отмъстителите”. Крис Евънс пак ще е Капитан Америка, Джеръми Ренър надгражда образа на Хоуки и Скарлет Йохансон ще се преобрази в Черната вдовица.  Марк Ръфало пък прави своят дебют в жанра със запомнящо се  изпълнение на Непобедимия Хълк. Всички те ще се обединят, за да спрат злия бог Локи, който иска да завладее Земята.

Екипът от супергерои на ЩИТ ще се събере отново в “Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител”, който ще превземе ефира на 15 ноември, четвъртък, от 22.00 ч. по DIEMA. Лентата ще пренесе зрителите след катастрофалните събития в Ню Йорк, когато всеки от Отмъстителите се връща към предишния си живот. Но опасността отново ги дебне. Капитан Америка се съюзява с Черната вдовица и се опитва да изобличи ужасяващ заговор, като в същото време постоянно трябва да се отбранява от професионални убийци, изпратени да му запушат устата.

Щафетата ще поемат "Пазители на Галактиката" на 22 ноември, четвъртък, от 22.00 ч. по DIEMA. Лентата с две номинации "Оскар" включва цяла плеяда звезди като Крис Прат, Брадли Купър, Зоуи Салдана, Мики Рурк и още много други холивудски любимци. Филмът ще отведе киноманите във фантастичната Галактика, където дръзкият авантюрист Питър Куил (в ролята е Прат) ще поведе новите си космически приятели в безразсъдна и смела битка срещу злото.

Емблематичните супергерои от ЩИТ отново ще се завърнат в ефира, за да сложат финал на кампанията, като опазят света от опасностите, който го дебнат във фантастиката "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" на 29 ноември от 22.00 ч. по DIEMA. В центъра на събитията са пак ще бъдат Тор (Крис Хемсуърт), Капитан Америка (Крис Еванс), Черната вдовица (Скарлет Йохансон), Железният човек (Робърт Дауни младши), Хълк (Марк Ръфало) и Хоукай (Джеръми Ренър). Тони Старк ще създаде миротворната програма Ultron. Скоро обаче ще разбере, че програмата може да се окаже изключително опасна и трябва да се справи с нея.

Не пропускайте историите на супергероите всеки четвъртък в 22.00 ч. през октомври ноември по DIEMA.