Певицата разказа за участието си в първата българска коледна комедия в рубриката "Петък отива на БГ кино" по БГ Радио

“Аз ще съм фитнес инструкторът на дядо Коледа в първата българска коледна комедия “Smart Коледа”. Той има малък проблем с килограмите и се нуждае от помощ, но повече не мога да разкрия”, сподели Поли Генова пред Боги и Симо в рубриката "Петък отива на БГ кино" по БГ Радио.

“Smart Коледа” е филм, който ще събере деца и родители в кината, носейки със себе си много празнично настроение. Лентата е със специално създадена хореография и атрактивни музикални изпълнения, а любимите герои и цялата атмосфера допринасят за приказното усещане. Продуциран е от филмова компания “Джули Марули Ентъртеймънт“ съвместно с "Ветрогон" и се реализира с подкрепата на Национален филмов център. NOVA е копродуцент на лентата, която ще се разпространява в кината от “Лента” от 30 ноември.

“Не може да си представите колко му отива на Кръстю Лафазанов ролята на дядо Коледа. Просто е прекрасен”, разкри Поли Генова.

В главните роли на “Smart Коледа” са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Кръстьо Лафазанов, който се превъплъщава в образа на Дядо Коледа и Константин Гергинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

“ Декорите и костюмите са от световна величина. Антония Попова в е дизайнер във филма, а тя направи светещият костюм за участието ми в Евровизия”, разказа Поли Генова.

“Smart Коледа” спечели наградата на публиката и специално отличие от журито за оригинална идея за детски филм в 36-то издание на престижния филмов фестивал "Златна роза", състоял се преди броени дни във Варна. Това е поредната родна кино продукция, която се реализира с подкрепата на NOVA като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.

“Дъвка за балончета” е страхотен български филм”, отговори Поли Генова на въпроса коя родна кино продукция ѝ е направила впечатление през последните години.

Не пропускайте първата българска коледна комедия “Smart Коледа” от 30 ноември по родните кина.