По време на побоя на вратата се позвънило два пъти, но така и никой не помогнал на Валентина Каменарска

Преди дни адвокат Валентина Каменарска става жертва на брутално нападение. Неин клиент я пребива и се опитва да я изнасили в собствената й кантора. Пред камерата на „Събуди се” юристката разказа за ужаса от преживяното.

Мъжът, който вече е арестуван, я занесъл на ръце в тоалетната на кантората, затворил вратата, блъснал жената на пода и започнал да я удря и души. Всеки път, когато тя успявала да вика за помощ, ударите ставали все по-силни.

Експеримент изследва пронизителната тишина около домашното насилие (ВИДЕО)

Тормозът продължил повече от час. През цялото това време нападателят заплашвал Валентина, че ще я изнасили, но така и не успял. Тя си обяснява това с факта, че непрекъснато го разсейвала като му говорела.  

По време на побоя на вратата на кантората се позвънило, и от цели два пъти. Никой обаче не повикал полиция. При последващите разпити живеещите в кооперацията, в която се намира кантората, заявили, че не са чули виковете и писъците на жената.

Изповедта на една майка, пребивана от приятеля си пред детето им (ВИДЕО)

Вследствие на побоя, тя има наранявания по цялото тяло. Апелира към всички жени, които са жертва на насилие, включително и домашно, да не си мълчат и да потърсят помощ.

Мъжете, които посягат, са възпитавани в среда на насилие. Жената пък е поставена в такава ситуация, че мъжете си мислят, че могат да правят такива неща с нея”, коментира Валентина. Според нея потърпевшите си мълчат и търпят, защото са възпитани, че да си жертва е срамно.

Целия разговор с адвокат Каменарска гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.