В момента младежът се намира в Първо РУ-Благоевград

Арестантът, избягал тази сутрин от спешно отделение на болница в Благоевград, се е предал в полицията. В момента младежът се намира в Първо РУ-Благоевград.

Тази сутрин арестантът, доведен за преглед от полицейски патрул, скочи през прозорец на Спешното отделение на болницата в Благоевград и избяга.

Инцидентът станал в 6.45 часа в четвъртък сутрин. Двама полицаи довели 18-годишния младеж, за да бъде прегледан от лекар и след това задържан в ареста. Докато бил в отделението обаче, аретантът скочил от два метра височина. Избягал е с белезниците, а полицаите са направили опит да го пресрещнат, но не са успели да го заловят.

Задържаният 18-годишен арестант с инициали С.С. е бил задържан с 0.6 грама канабис.

От полицията обясниха, че в момента на бягството арестантът е бил без белезници, тъй като лекарят е настоял те да бъдат свалени, за да бъде извършен прегледа. След като лекарят е казал на придружаващите полицаи, че младежът не може да бъде задържан за по-дълго, тъй като здравословното му състояние не позволява, той е побягнал.

„Побягва вътре в Спешния център и през прозореца изскача. Единият от полицаите е бил на входа на Спешния център, а другият е тръгнал с него в посока тоалетната. Ако не беше избягал работата по досъдебното производство за наркотици щеше да продължи и лицето щеше да бъде освободено, след като лекарите дават заключение, че не може да бъде задържано", обясни Димитър Кръстев, заместник-директор на ОДМВР-Благоевград.

На някои изходите на Благоевград полицаите проверяваха всеки, които преминава, за да установяват дали в някои от автомобилите пътува и 18-годишният арестант.

Вече е назначена проверка, която ще трябва да покаже дали има пропуски при действията на двамата полицаи, които са охранявали младежа.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.