Вижте кадри от видеорегистраторите на линейките, изпратени да помагат

Нови разкрития по двойното убийство на едногодишното бебе и майка му Дарина. Пред камерата на NOVA се съгласиха да говорят спешните лекари, отзовали се на сигнала за простреляни дете и мъж.

Таксиметровият шофьор за Викторио: Мислех, че возя самоубиец, а не убиец

Имало ли е шанс за малкото момиче и какви са били първите думи на бащата, след като е натиснал спусъка? Вижте разказ и кадри от видеорегистраторите на линейките, изпратени да помагат.

Д-р Марчел Стефанов и д-р Емил Тарашоев са на чело на медицинските екипи, които се отзовават на сигнала за простреляните едногодишно бебе и Викторио Александров. Първо линейка викат за момиченцето. По думите на лекарите състоянието на бебето е било изключително тежко.

Близките на Дарина и родителите на Викторио за двойното убийство (ВИДЕО)

Марковски с прогноза: Викторио Александров ще получи 30 г. затвор

„От време на време проплакваше и имаше някакво спонтанно дишане. Каквото зависеше от нас, го направихме, но има състояние, в което каквото и да направиш, това е медицината”, казва д-р Тарашоев.

Когато тръгват към адреса, всички от медицинския екип знаели за убийството в столичния квартал „Надежда”, но не предполагали, че именно детето на тази жена се нуждае от помощ.

Съдът остави в ареста Викторио Александров (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вторият екип, изпратен за бащата, пристига две минути след първия.

„Полицаите ни обясниха, че това е човекът, прострелял жена си по-рано и избягал с детето. Когато го качихме, той промърмори: „Прострелях детето, прострелях детето”. След това започна да прави гърчове”, разказва д-р Стефанов.

РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ТРАГЕДИЯТА: Викторио Александров твърди, че не помни нищо

Викторио оцелява, но бебето не. Дни след убийствата мъжът твърди, че не помни да е стрелял. Нито по 23-годишната Дарина, нито по едногодишното им дете. Днес Дарина и едногодишната й дъщеря бяха изпратени от стотици хора в последния им път.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.