Откраднато е предимно злато във вид на накити

Обраха заложна къща в Благоевград посред бял ден, а нападателите избягаха. Инцидентът е станал по обяд. В обира са участвали трима или четирима маскирани души, уточняват от полицията. Все още не е установено колко точно е взетото злато.

Оставиха в ареста обирджията от заложната къща на "Ломско шосе"

На място се извършва оглед и се разпитват свидетели. Служителката на заложната къща не е пострадала. Откраднато е предимно злато във вид на накити. По първоначална информация на полицията обирджиите не са били въоръжени.

На изходите на основните пътни артерии край Благоевград има полицейски патрули. Хората, които живеят близо до заложната къща казаха, че не са разбрали кога се е случило престъплението. От полицията отричат извършителите да са били въоръжени. В квартала обаче твърдят, че за обира е използван пистолет. Жената, която работи в заложната къща отказа да говори. При обира тя не е пострадала. В следобедните часове в заложната къща, за да проверят какво е откраднато, дойдоха клиенти на търговския обект. Тя функционира едва от два месеца. Преди това помещението се е ползвало за склад за отдаване на инструменти под наем.

Продължава издирването на извършителите на грабежа.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.