Според обвинението тя е участвала в престъпна група за търговия с марихуана и кокаин

Най-възрастната жена, хващана за търговия с дрога, се изправя пред съда. 77-годишната жена беше арестувана заедно с внука й. Според обвинението тя е участвала в престъпна група за търговия с марихуана и кокаин. 

Цветанка Чавкарска е най-възрастният обвиняем за разпространение на наркотици в историята на страната ни. Тя, внукът й и още двама мъже в момента обжалват мярката си за задържане под стража пред Специализирания апелативен съд, а заседанието се води при закрити врата. 

Групата беше задържана преди няколко дни в столичния квартал "Люлин", като именно в дома на пенсионерката бяха открити сериозно количество наркотици. Според спецпрокуратурата тя опаковала и разхасовала ккаин и марихуана, а продажбите извършвала в дома си чрез уговорки по телефона. Малко преди разследващите да нахлуят в дома й, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана, опитала и да изхвърли дрога в тоалетната. От всичките участници в групата само тя не е осъждана.

А междувременно още една престъпна група обжалва мярката си пред Специализирания апелативен съд - става въпрос за служители на кол център, източвали сметки чрез финансови измами в интернет. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.