Шофьорът е успял да скочи в движение

Кола на противопожарната служба в Разлог се преобърна на пътя, минути след като служителите загасили пожар в село Лютово. Няма пострадали. Шофьорът е успял да скочи в движение и така се е спасил, миг преди камионът да катастрофира.

Около 02.00 ч. пожарникарите гасили пожар в Лютово и след това трябвало да потеглят към Разлог. На стръмния път към центъра на селото двама от служителите в едината кола слезли, за да помагат на шофьора да свали камиона. В този момент спирачките вероятно са отказали и автомобилът се е засилил по наклона. След близо 100 м непрекъснати удари в бреговете на пътя пожарната кола спира. Тя не се е ударила в къщите. 

Трамвай излезе от релсите и се удари в стълб в София (СНИМКИ)

"Теренът е много стръмен. Най-важното е, че няма пострадали нито сред служителите, нито сред местното население. Ако автоможилът беше излязъл от пътя, имаше опасност да се удари в близките къщи", каза началникът на РСПБЗН - Благоевград Георги Пармаков.

Автомобилът е 12-годишен, като до момента не е показал дефекти. Но щетите след катастрофата са сериозни. Серия от експертизи ще покажат точната причина за катастрофата.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.