Хората имат нужда от помощ, за да изградят живота си наново

Преди 10 дни животът на трима души за броени минути става на пепел. Пожар унищожава къщата им и всичко в нея. В семейството от село Луково работи само Любомир, защото Наталия се грижи за 11-годишното им болно дете. За да има покрив над главата си преди началото на зимата, семейството се нуждае от строителни материали и добри хора, които да им помогнат с работата. 

"Чух, че падат керемиди и тухли. В коридора беше задимено, навсякъде имаше черен дим и нищо не се виждаше", разказа Наталия.

Овладяха пожара на депото за отпадъци край Русе (ВИДЕО)

Когато Любомир се прибира от работа вижда пожарникари, които гасят пламъците. Пет часа по-късно домът им вече не гори, но в него не е останало нищо. А Наталия и Мирослав, като по чудо, не изгарят живи. Синът им е с тежка форма на умствена изостаналост, не говори. Освен изследванията и документите му, пожарът изпепелява всичките му дрехи и обувки.

 

"Имаме нужда най-вече от дрехи и обувки за малкия, както и от дървен материал, с който да се покрие покривът, за да запазим къщата. Нуждаем се от електроинсталация, както и от дограма", каза Любомир.

 

Освен строителни материали, бездомното семейство моли за помощ от добри хора, които с труда си да им помогнат да изградят живота си наново. Ако имате възможност да помогнете, можете да ни пишете на страницата нa "Събуди се" във Facebook, както и на имейл wakeup@ntv.bg.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.