Протестиращите се обявиха и против очакваните високи цени на "Гражданска отговорност”

Стотици протестиращи излязоха с автомобилите си по улиците на Казанлък, предаде БГНЕС. Освен срещу високите цени на горивата, гражданите изказаха своето недоволство и срещу очакваните високи цени на задължителната застраховка "Гражданска отговорност”. Казанлъчани заплашиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще продължат с протестите.

ДЕБАТИ ЗА „ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ”: Да бъдат ли въведени лимити на обезщетенията?

ГОРИВАТА ПОД ЛУПА: КЗК проверява сектора (ОБЗОР)

Протести се провеждат и в други градове на страната. Автошествие и протест срещу цените на горивата се състоя и във Варна.

Събралите се около 200 души изразиха недоволство и от предвидените промени в застраховането и данъчното облагане на колите. Протестиращите подкрепиха протеста на майките на деца с увреждания.

Протестното шествие от автоколона и мотоциклетисти премина по основните булеварди на Варна и стигна пред сградата на общината, където се събраха и други протестиращи. Сред тях с традиционните черни фланелки, бяха и майките на децата с увреждания, които продължават да искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов, нарекъл ги „кресливи жени с уж болни деца”.

След няколко обиколки на булевард „Мария Луиза”, протестиращите автомобилисти и гражданите блокираха кръстовището. 

В неделя се очаква и национален протест в 33 български града, включително и в столицата.

Протести срещу цените на горивата във Франция

Призивите в социалната мрежа Facebook, където присъствие заявяват стотици хиляди българи, гласи: „Омръзна ли ви всеки ден да чувате по новините за поредното увеличение на цените? Омръзна ли ви да слушате как пари се взимат и нищо повече не се случва в полза на народа? Горивата скочиха и се очаква с още да се покачат до края на годината! Факт е поредното увеличение на цената на гражданската отговорност, факт е увеличението на данъка на автомобила. Присъединете се, покажете, че ви интересува съдбата на всички нас, които някога сме имали честта да се наричаме българи!”. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.