Протести имаше и заради високите цени на горивата

С акция под прозорците на властта в София десетки изразиха недоволство от финансовото състояние на българите. Протестиращи в Шумен настояха за оставка на правителството, а във Варна се обявиха срещу високите цени на горивата.

Протест във Варна и Казанлък срещу цените на горивата

Срещу ниските пенсии и заплати и за нова програма за икономическо развитие се обявиха протестиращите пред Министерски съвет.

„Държавата е недофинансирана, болниците фалират. На макро ниво цифрите са розови, но иначе всичко е недоплатено”, каза протестиращият  Димитър Митев.

„Ние пенсионерите сме на последното стъпало. Държавата отделя много малко средства и не мисли за нас”, заяви Михаил Величков.

Организаторите на протеста настояват и за национален референдум, който да реши дали да се премахнат партийните субсидии.

„Цинично е в държава, в която пенсионерите получават 160 евро, да се раздават 44 милиона лева държавни субсидии за партиите.  Ако хората толкова харесват Бойко и Корнелия – нека членовете да финансират партиите”, каза  Димитър Митев.

Протестната акция затвори за минути движението пред правителствената сграда.

ПРОТЕСТ: Граждани недоволстват от заплатите, пенсиите и Бюджет 2019 (ВИДЕО)

Протестно автошествие премина по улиците на Варна. Освен срещу високите цени на горивата и срещу вдигането на данъците за колите, стотици недоволните се обявиха в подкрепа на майките на деца с увреждания.

„Гражданското недоволство вече взима връх, не е нормално това”, каза протестиращ в морската столица.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.