Най-често причината за агересията е спор за играчки, донесени от вкъщи, твърдят от детското заведение

Родители от софийска детска градина се оплакват, че децата им са бити и тормозени от  агресивно дете. Те твърдят, че причината за това е липсата на достатъчно персонал и лошата дисциплина.

Родители в столичната 167 детска градина „Малкият принц” обясниха, че положението е притеснително. На извънредна родителска среща е дискутиран пороблемът.

„За мен проблемът, който трябва да се дискутира, е непрекъснатата смяна на преподаватели. Миналата учебна година имаше почти през цялата година един екип, от който бяхме изключително доволни”, обясни майка на дете от градината.

„Ние сме отскоро в детската градина. На третия ден, откакто започна да посещава градината, вечерта намерих детето си с одрано лице. Казаха ми, че е одрано от друго дете и когато разпитах във Фейсбук групата на детската градина, разбрах, че не е единичен случай”, обясни майка, чието дете е потърпевшо от агресията на друго дете в групата.

Родители твърдят, че синът им е бит от учител (ВИДЕО)

Родителите на детето, за което се твърди, че проявява агресивно поведение, обясниха, че и към него има проявена агресия.

Директорът на детската градина Даниела Кулинска обясни: „Децата не остават без надзор. Те са малки и това се получава, когато са в свободни игри. Конфликтът се получава за играчка, донесена от вкъщи. Във вътрешните правила е регламентирано, че играчки от вкъщи не трябва да се носят, защото децата се карат за тях”.

АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ: Ученик удари учител в час по физкултура

Психологът на детската градина Величка Иванова, назначен от 1 ноември, обясни, че децата в потърпевшата група са много спокойни. „Агресията може да бъде породена от много причини - утвърждаване в групата, себеутвърждаване, както може да бъде породена и от семейни конфликти. Семейството на детето, срещу което има оплакване, категорично отказва среща с нас. Предстои покана за екипна среща с ръководството на детската градина, педагозите в групата и мен, за да се обсъди проблема и да се намери решение. Ние предложихме на майката на това дете да дойде да види поведението на детето си в групата, но тя категорично отказа”, обясни Иванова.

 Според майките обаче пропускът е в педагозите, които допускат децата с играчки от вкъщи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.