Гледайте вдъхновяващата филмова премиера в петък вечер от 21.00 ч.

И тази седмица предстои вълшебно преживяване за всички киномани с кампанията на филмовия канал “Премиера в петък по KINO NOVA”. Този път зрителите ще се потопят във великолепните актьорски изпълнения на звездата от ”Беднякът милионер” Дев Пател и носителя на „Оскар” Джеръми Айрънс, чиито герои ще създадат необикновена и много силна връзка помежду си.

Историята на премиерната лента ”Човекът, който познаваше безкрайността” разказва за Шриниваса Рамануджан – млад математик от индийски произход с революционен принос към теорията на числата, верижните дроби и безкрайните поредици.

Началото на XX в. Рамануджан се ражда в скромно семейство в Мадрас. Въпреки че възможностите на семейството му не са много, той успява да запише да учи в Кеймбридж. Там неговите визионерски теории привличат вниманието на уважавания английски математик Г. Х. Харди. Шансът да работи в същите аудитории, където Айзък Нютън е формулирал законите на движението и универсалната гравитация, е сбъдната мечта за Рамануджан, но се оказва и кошмар. Колегите му, неспособни да видят отвъд произхода му, го тормозят и унижават ежедневно, а Харди изисква от него и невъзможното преди да му позволи да публикува труда си.

Сред забележителните достойнства на този филм е начинът, по който прави новаторските и сложни теории на Рамануджан разбираеми за нормалния зрител. Още по-важно е представеното във филма сложно, но искрено приятелство между Рамануджан и Харди, което се развива от отношения между суров ментор и буйно протеже до респект между равни.       

Не пропускайте да гледате новата завладяваща филмова премиера по KINO NOVA този петък от 21.00 ч.