Протестиращите блокираха за кратко движението на „Орлов мост”

Автомобил почти се вряза в групата на протестиращите на жълтите павета в София, показва видео, публикувано на страницата на СДВР във Facebook. След това автомобилът потегли по бул. „Цар Освободител“ в посока към президентството.

От второ видео на полицията става ясно, че шофьорът е арестуван. Инцидентът стана минути преди обявения начален час на протеста в 15:00 ч. 

В столицата се провеждат 4 протеста с различни искания - за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка „Гражданската отговорност” и данъците за старите коли. 

Нови протести в цялата страна (ВИДЕО+СНИМКИ)

До този момент протестите преминават без сериозни нарушения на обществения ред, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От началото им в днешния ден са засечени няколко нарушения. Освен шиофьора на автомобила в София, който е отведен в 5-то РПУ, в страната са санкционирани още няколко водачи. 

В района на град Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотично вещество. 

На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък.

МВР напомня, че законите важат за всички и призовава протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.