Подлезът до Министерството на спорта е изрисуван с успешни спортисти

В подлеза пред Министерството на младежка и спорта на бул. "Васил Левски" организацията "ПОдЛЕЗНО" представи новия си проект - Спортен подлез, съобщава БГНЕС. По стените на четирите входа са изрисувани успешни български спортисти, сред които Мирела Демирева (лека атлетика), Алберт Попов (ски алпийски дисциплини), Адриан Андреев (тенис) и др. Художник на проекта е Димитър Стафидов, а част от финансите са поети от “София – Европейска столица на спорта”, Българска консултантска организация и др.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Улично изкуство, което ще ви удиви (ГАЛЕРИЯ)

Това е седми проект за организацията в София, като от нея не скриват амбициите си да продължат и в други български градове. Сред техните осъществени идеи са: Музикален подлез, Филмов подлез, Научен подлез, Космически подлез, като по този начин освежават занемарени градски пространства.

"Благодарим на всички наши спонсори, без които всичко това нямаше да е възможно. До рисунките на спортистите има и табелка с информация, от която може да разберете кои са българските таланти, които ни вдъхновиха за този проект", заяви Димитър Стафидов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.