Темата коментират Андрей Райчев и Георги Харизанов

"Не виждам голяма многочисленост на този протест. Не разбирам за какво се борят тези хора. Всичко започва да става все по-объркано. Според мен недоволството предизвиква все по-негативни настроения в обществото", коментира в "Здравей, България" Георги Харизанов от Института за дясна политика. 

"Обединените патриоти" обсъждат бъдещето на коалицията

Според социолога Андрей Райчев протестът става хроничен и може да продължи много дълго. Недоволството на улиците не е толкова масово, но то е подкрепено и от хората пред телевизорите, добави Райчев.

По неговите думи зад протестиращите не стои конкретна политическа сила, която да ги организира. Самият протест е против всички. 

Харизанов е на мнение, че обществото вижда, че няма друг вариант за сериозно и качествено управление. Според него исканията на протестиращите няма как да са насочени директно към политиците, особено тези, които касаят увеличението на заплатите в частния сектор. 

"Не мисля, че нещата ще се разминат без нови избори. Те няма да дадат някакво радикално изместване дори и БСП да победи ГЕРБ. Въпросът е дали е възможно да се възстанови доверието на народа в управляващите", смята Райчев.

Сидеров: С призива за оставката на Каракачанов целя да спася Патриотите

По думите на Райчев конфликтът между "Обединените патриоти" е конфликт за водач на листата за евроизборите. Според него именно Волен Сидеров иска да води листата. Харизанов заяви, че никой от основните политически играчи не иска предсрочни избори. Същото се отнася и за гражданите, смята той.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.