В момента премиерът Борисов се среща със синдикати и работодатели

Заседанието на кабинета започна с известно закъснение. Въпреки предварително подадената информация от екипа на Валери Симеонов за негово изявление днес пред медиите преди събирането на министрите, това не се случи. Валери Симеонов отсъстваше и от последното за него заседание на кабинета като вицепремиер. Иначе социалният министър Бисер Петков съобщи, че се отпуска еднократна финансова помощ за отопление за зимния сезон от 100 лева към енергийната помощ от 374 лева. Общата сума, която ще бъде разпределена е 21 млн. лева, която е осигурена от бюджета на социалното министерство за тази година.

ПРИРОДНИЯТ ГАЗ ПОСКЪПВА: Увеличението ще се отрази на сметките ни за парно

Сумата ще бъде изплатена през декември. По този начин одобрените от Агенцията за социално подпомагане ще получат следващия месец общо 475,15 лв.

Средствата са осигурени от бюджета на социалното министерство и няма да се налагат допълнителни трансфери от републиканския бюджет.

Към момента са одобрени 210 000 домакинства. В момента се провежда среща между премиерът Бойко Борисов и синдикатите и работодателите. Темата не е обявена за медиите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.