Вицепремиерът отговори и на обвиненията, че той и ВМРО са замесени в скандала с паспортите за български граждани от чужбина

Направихте опит да обърнете този дебат във вот на недоверие към правителството, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на обсъжданията на персоналните промени в кабинета, предаде БГНЕС.

Каракачанов обвини депутатите от опозицията, че са изместили фокуса на дискусията по оставката на вицепремиера Валери Симеонов и са изпаднали единствено в лични нападки. Той посочи, че не е бил зададен нито един въпрос към наследничката на Валери Симеонов на поста.

Депутатите избраха Марияна Николова за вицепремиер

„Целта на целия този театър, който направихте от БСП, не беше да се направи обсъждане за това кой е новият човек, който идва. Ако бях аз, бих задал 4-5 въпроса по политиките, по които г-жа Николова, ако бъде избрана за вицепремиер“, каза още Красимир Каракачанов.

Цветанов: Коалицията щеше да се счупи при едностранно решение на ГЕРБ за оставката

Каракачанов подчерта, че доходите на българските граждани се вдигат, но според възможностите на бюджета, а за пример даде заплатите на учителите, държавните служители и военните. „Не може да отречете, че това правителство, колкото и да не го харесвате, направи всичко възможно, за да повиши доходите“, обърна се той към опозицията.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Снимка: Олег Попов, NOVA 

В изказването вицепремиерът Каракачанов отговори и на обвиненията, че той и ВМРО са замесени в скандала в Държавната агенция за българите в чужбина, където се разследва корупционна схема при издаването на документи, служещи за основание за придобиване на българско гражданство. „Извадете едно доказателство, че аз или ВМРО са взели една стотинка!“, призова той. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.