Мей и Жан-Клод Юнкер не успяха да преодолеят оставащите разногласия

Британският премиер Тереза Мей ще се върне в Брюксел в събота в пореден опит да финализира сделката за излизането на Лондон от Евросъюза.

Юнкер и Мей са постигнали напредък по преговорите за Brexit

В сряда се Тереза Мей и шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не успяха да преодолеят оставащите разногласия. Британската премиерка се опитва да договори бъдещите отношения преди срещата на европейските лидери в неделя, на която трябва да бъде одобрено проектоспоразумението за Brexit.  

Междувременно стана ясно, че преговарящите екипи на Европейската комисия и Великобритания са постигнали споразумение по проекта на политическа декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство след Брекзит, съобщи официален представител на ЕС, цитиран от Ройтерс.

Проектът на декларацията ще бъде внимателно анализиран от посланиците на 27-те страни от ЕС на днешната им среща в Брюксел.

Въпреки оставащите разногласия по въпроса за Гибралтар, те се надяват да финализират документа навреме, за да могат лидерите на страните от ЕС на срещата си на върха в неделя да го одобрят заедно с окончателния проект на цялостното споразумение за условията на Брекзит.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.