В Китай реагираха остро на промоционално видео на модната къща

Основателите на италианската модна къща "Долче и Габана" се оказаха в центъра скандал в Китай. Причината за скандала стана промоционално видео, в което жена с азиатски черти се мъчи да яде пица с пръчици, напътствана от мъжки глас, информират световните медии.

Елизабет Хърли облече рокля на Невена Николова (СНИМКИ)

Мнозина приеха клипа за обиден заради снизходителния тон на напътствията от страна на мъжа. Видеозапис на съвместно изявление на Стефано Габана и Доменико Долче се появи в китайската социална мрежа "Вейбо". В него двамата поднесоха официалните си извинения на китайския народ.

"През последните дни мислихме много с голямо съжаление за това, което ни се случи и което причинихме на вашата страна, и искаме да се извиним. Нашите семейства винаги са ни учили да уважаваме разнообразните култури на този свят. Затова се извиняваме, че допуснахме грешки в интерпретацията на вашата. Искаме също да се извиним на всички китайци по света и знайте, че сме искрени и сериозни в извинението си", се казва в клипа на дизайнерите.

Какъв ще е дрескодът на благотворителния бал "Мет Гала" 2019?

Видеото е на италиански език и е съпроводено от субтитри на китайски. В края основателите на модната къща заедно произнасят думата "Извинете" на китайски, като обещават подобни неща да не се повтарят в бъдеще.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.