БСП е единствената алтернатива на политическия терен, заяви още Добрев

Излишно е засиленото полицейско присъствие при срещите на Корнелия Нинова на различни места в страната. Това каза депутатът от БСП Кирил Добрев в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.”

Според него се създава излишно напрежение: „Оказа се, че има доста засилено полицейско присъствие и преди срещата в село Шарково, и където беше ходила по села по повод убиването на животните, което е абсолютно излишно. Хората бях разпитани защо са дошли. По линия на МВР разбрахме, че става въпрос за превантивни мерки, но от наша страна е излишно изхвърляне на службите. Смятам, че присъствието на МВР на подобни срещи е абсолютно излишно".

Каракачанов: Никой не е следил Нинова

Добрев заяви, че в БСП редовно получавали жалби на граждани, които се страхуват за бизнеса и работните си места: "Искам хората спокойно да се срещат с нас, без да се страхуват. Те се страхуват на кой ще му вземат бизнеса, на кой ще уволнят роднината му от работа, на кой какви проблеми могат да му създадат. Това са ежедневни жалби, които БСП получава от хора, които желаят да правят срещи с нас или имат някакъв сигнал да дадат".   

Нинова твърди, че е следена от МВР при обиколките й в страната

БСП е единствената алтернатива на политическия терен, заяви още Добрев. "Нашата задача е да спечелим следващите парламентарни избори и БСП да стане първа политическа сила. На този терен БСП е единствената алтернатива", каза той.

"Убеден съм, че БСП ще спечели едни предсрочни парламентарни избори", добави депутатът.

Добрев не уточни, ако левицата спечели следващите парламентарни избори, с коя партия би се коалирала: „Ние няколко пъти сме „сърбали попарата” на ДПС. За да можем да решим за коалиция, трябва да видим кои политически субекти са в следващия парламент. Най-важното, за да можеш да правиш коалиция, е да си първа политическа сила.”

По отношение на протестите в страната, Добрев обобщи, че според него хората искат промяна: „Тях не ги бъркат тези 5 лева, които ще им вземат в повече. Те обаче не искат да ги мислят повече за лимони и не искат да живеят по правилата, които създадоха днешните политици”.

"Газпром": Втората тръба от "Турски поток" ще минава през България

По отношение на твърдението на руския вестник "Комерсант", че втората тръба на "Турски поток" ще минава през България, Добрев коментира: "Русия е твърдо убедена, че трябва да заобиколи Украйна. Единствената алтернатива за България беше „Южен поток”. Казаха, че той няма как да стане, но пък „Северен поток”2 ще стане. Това е много добър пример за това как Европа е разделена. Ние по-малко ли ще бъдем зависими от Русия, след като тръбата минава през Турция, или освен руска зависимост, ще бъдем зависими и от Турция. И аз съм убеден, че ще купуваме руски газ с турска надценка. По-добре е трасето да минава през България, отколкото през Гърция”, добави Добрев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.