Операцията е била срещу наркоразпространението

20 задържани в Бургас и София при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу група за наркоразпространение.

12 са арестуваните в морския град и 8 - в столицата. Те са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Продължава събирането на доказателства, предстоят и разпити на свидетели.

След преценка на доказателствата, наблюдаващият делото прокурор ще определи какви обвинения и на кои лица да бъдат повдигнати.

 

Акцията на ГДБОП и полицията започна рано сутринта. Проверени са редица адреси. Един от тях е домът на Тодор Атанасов, известен като Томи Черния. Проверен е и управляван от него луксозен джип. Рано сутринта е бил задържан един от синовете му. А от входа, в който живее, бяха изведени с белезници още трима мъже.

Арести имаше и във фен клуба на „Левски” в Бургас. От националния фен клуб на отбора обаче бяха категорични, че тези помещения не се използват от тях от години. 

Полицейската операция е събудила хора от кооперацията, в чиито домове по погрешка сутринта нахлули маскирани униформени. Преди това разбили входните врати. Потърпевшите се заканиха, че ще подадат жалби.

От полицията в Бургас започнаха вътрешна проверка заради разбитите домове, въпреки че е имало разрешение за обиски в цялата сграда. Пострадалите са получили лично извинение от директора на областната дирекция на полицията. Вече е започнало и възстановяването на щетите.  От МВР обясниха ситуацията така: "Имали са информация, че лицето може да се укрива и на трите адреса, но въпреки това е назначена проврка, която да изясни фактите и обстоятелствата", каза Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР. 

Информация: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.