Тази вечер от 18.30 часа е организирано бдение на мястото до Южния парк, където е станал инциеднтът

Млад мъж и баща на 11-годишно момиченце беше убит на пешеходна пътека. Трагичният инцидент става в София, до Южния парк, на 18 ноември. 42-годишният Златко Първанов не се прибира вкъщи, след като излиза да изведе кучето си на разходка.

Съпругата му Десислава разказва случая. Тя организира и бдение на мястото на пешеходната пътека, където Златко е загубил живота си.

ОТНОВО НА ЗЕБРА: Майка и дете бяха пометени в Пловдив

„В 18.40 часа, пресичайки с кучето на път за вкъщи, го блъска джип и той загива на място. Прокуратурата се занимава със случая. Тече досъдебно производство. Днес в 18.30 часа на пешеходната пътека ще се съберем всички негови приятели, съседи и граждани, за да почетем, не само неговата памет, но и да покажем, че е крайно време да се осъществи един постоянен граждански контрол, който да е насочен  срещу това, което ежедневно става по улиците, както и контрол върху институциите, които се занимават с пътната инфраструктура и осигуряване безопасността на движението. Ние трябва да бъдем осъзнати, непримирими и ежедневно всеки да съблюдава какви нередности среща по пътя си. Вчера беше блъсната и възрастна жена на същото място”, обясни Десислава.

От МВР съобщиха, че пробата за употреба на алкохол на шофьора на джипа е отрицателна, той не се е движел с висока скорост и се е опитал да спре.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.