Валентин Златев призова Веселин Марешки да обясни как формира ниските цени във веригата си?

Валентин Златев и Веселин Марешки в сблъсък за цените на горивата. Председателят на Българската петролна и газова асоциация призова Марешки да обясни как формира толкова ниска цена в неговата верига и как успява да издържа персонала си при тези условия.

Веселин Марешки отговори, че неговите обекти работели на много ниски маржове, но в крайна сметка повечето работели на печалба.

Ще поевтинеят ли горивата и с колко?

„Едно е да се хвърли една цифра в публиката, друго е да се покаже как тя се получава. Нека и той да покаже структурата по този начин и да каже как точно и с какъв марж прави 3 стотинки”, каза Златев.

„КЗК много ясно излезе и каза, че независимо, че сме работили през много ниски маржове, в по-голямата част от бензиностанциите са работили на печалба. Да, на минимална печалба, по 1 ст. на литър. Една част от тях, много малка част, са работили на загуба”, заяви Марешки.

Валентин Златев: Картел при горивата няма

„Ако г-н Марешки успява да купува отнякъде горива, които са по-евтини от тези, които ние произвеждаме и купуваме, нека да обяви този доставчик и всички ние сме готови да отидем и да купуваме от него”, каза Валентин Златев.

„Купуваме от най-големите дистрибутори, като всеки един нормален или среден бизнесмен в бранша. Нямаме възможност да излезем към днешна дата на външните пазари и купуваме от местни дистрибутори, част от които са и те”, обясни Веселин Марешки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.