Той е задържан за 72 часа

72 часа арест за 72-годишния мъж, който нахлу в президентството миналата вечер. Перничанинът Сашко Игнатов е обвинен в незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

В понеделник той влязъл в президентската приемна, търсейки внимание и помощ от президента. Казал, че е въоръжен, без да вади пистолета си. След секунди е арестуван.

Оказва се, че Игнатов е бил осъждан за убийство при самозащита през 2002  г. Заради обезщетението, което трябва да плати на близките на убития от него мъж, той загубил апартамента си. Сега бил заплашен да изгуби и друг свой имот заради неизплатен кредит. Търсел помощ от властите, защото въпреки успешния бизнес, който имал в Перник, сега мъжът бил заплашен да остане на улицата.

Въоръжен мъж нахлу в президентството

„За мен е по-странно как един човек с криминално досие може да носи в себе си законно оръжие. Нас ни охраняват, но искам да попитам какво става с другите граждани, които нямат охрана”, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Това показва, че имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите на институциите. Към момента извършителят е задържан в 1-во РПУ на СДВР. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно", каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.