Повдигат им обвинение за 7 престъпления

На 7 декември Специализираната прокуратура ще поиска от съда вземане на най - тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгения и Николай Баневи, съобщиха от прокуратурата. Според прокуратурата повече от 84 млн. долара са били присвоени от семейство Баневи за последните 13 години. 

"Основно за 5 престъпления, като щетата, причинена от присвояването и данъчните престъпления е над 90 млн.лв. Към наказателна отговорност ще бъде привлечена и майката на г-н Банев", каза Иван Гешев, ръководител на Специализираната прокуратура.

"Майката на г-н Банев е участвала в управлението на множество дружества от холдинга "АКБ Форест". Тя е и активен участник в прането на пари", каза прокурорът Мария Дойчева. 

 

 

САМО ПО NOVA: На живо от самолета, с който Евгения Банева беше екстрадирана у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ ЛЕТИЩЕТО ВИЖТЕ ТУК

В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в присъствието на защитниците им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено прецизно обвинение.

МВР показа дома на Баневи отвътре (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ ДОМА НА БАНЕВИ ВИЖТЕ ТУК

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер - за ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група; за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“ АД, “Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв.; за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД; за пране на пари в особено големи размери - 589 811 132 евро и 225 000 лева; за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Гешев: Парите от „Полимери” са постъпвали в офшорни сметки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Николай и Евгения Баневи са арестувани в Ница

След ареста на Баневи: Къде отидоха парите на прехода?

Адвокатите на Баневи внасят възражения по обвиненията на специализираната прокуратура

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си