Сняг ще вали отново в средата на следващата седмица

Никулденското време ще се задържи над нашата страна и в петък. Облачността отново ще е разкъсана. Сутринта ще се образуват мъгли в Дунавската равнина, които ще се задържат през по-голямата част от деня. Вятърът ще е слаб навсякъде, с изключение на Североизточна България. Това носи опасност от ново замърсяване на въздуха в големите градове в петък и събота. Мъглите в Северна България допълнително ще задържат мръсотията ниско над земята. Атмосферата ще се раздвижи чак в събота вечерта.

В София вече ще има „зелен билет“ и при жълт код за мъгла

В сутрешните часове температурите ще бъдат минус 4 – минус 5 градуса. През деня живакът ще варира в широк интервал – от 0 до 10-11 градуса.

В планините ще бъде слънчево през целия ден. Ще духа вятър със скорост до 20-30 км/ч. По високите върхове температурите през деня ще са около минус 4 - минус 5 градуса, а в по-ниските части – 2-3 градуса.

Почивните дни се очертават сухи. Валежи очакваме в края на уикенда, благодарение на влажен въздух от Атлантика, който напредва на югоизток към нашите географски ширини.

ОПАСНО МРЪСЕН ВЪЗДУХ: Нивата на фините прахови частици в пъти над нормата (ОБЗОР)

След своя пик в събота с температури през деня до 6-7 градуса, ще последва захлаждане в началото на новата седмица. Затова и валежите в равнините първо ще са от дъжд, който към средата на седмицата ще премине в сняг. Не се очаква образуване на значителна снежна покривка.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.