Пребитият обвинява бившия му съдружник

32-годишен мъж от Гоцеделчевско беше пребит с метални тръби. В момента е с контузии по краката и ръцете и се лекува в дома си.

Пострадалият е убеден, че боят е поръчан от негов бивш съдружник, с когото доскоро изкарвали пари чрез добиване на биткойни. Скарали се заради съмнения за кражби, последвали палежи на коли и къщи, както и кражби на машини за криптовалути за хиляди левове.

В четвъртък вечерта Илия Ламбрев се прибира и паркира автомобила си пред дома си в село Мосомище. Тогава в гръб го нападат трима маскирани.

Бракониери пребиха с дървен кол горски от Гоце Делчев (ВИДЕО)

„Побойниците се бяха скрили зад паркирал джип. Първо ме напръскаха със спрей, единият ме хвана отзад и започна да ме души, а другите двама започнаха да ме удрят. Идея си нямам колко време продължи. Сестра ми се показа от терасата и се развика и ме оставиха. Биха ме с железни палки”, разказва Илия Ламбрев. Той е убеден, че побоят е поръчан от бившия му съдружник Крум Кондов.

 „Няма такова нещо, аз съм IT специалист, а не поръчител на пребивания. Бях си у нас при семейството. Имам десетина камери за видеонаблюдение вкъщи. Може да се види къде съм бил, да ми се провери телефонът. Не поръчвам хора и не знам как стават тези неща, нямам и такива контакти. Моите контакти са в  IT сектора. По цял ден съм пред компютъра”, заяви Крум Кондов.

Допреди година пребитият Ламбрев и обвиненият от него като поръчител на побоя Кондов имали общи машини за копаене на биткойни и заедно добивали криптовалута. След време се скарали и  приключили партньорството. 

Пребиха ученик в двора на училище в голямото междучасие

„В един момент се усетих, че краде от мен. Отбиваше половината от моите машини да си работят за него. И оттам се разделихме и многократно се е заканвал, че ще ми навреди. Даже ме е заплашвал по телефона, че ще ми стъжни живота”, допълни още Илия Ламбрев.

След заплахите на Ламбрев започнали да му се случват инциденти. Някой стрелял по колата му 5 пъти, след това запалили автокъщата му, а после изгоряла и вилата на баща му. Стигнало се и до побоя. От прокуратурата в Гоце Делчев заявиха, че разследвания по всичките случаи се водят, но виновен все още не е открит. Доказателства срещу Кондов също няма.

Взаимно двамата се обвиняват и в кражби на машини за добиване на биткойн.

Побоят пред дома на Ламбрев се разследва. Мъжът е с наранявания по краката и ръцете, но счупвания няма.

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.