Започнала е работата по един от големите проекти по програмата

Повече от 80 на сто от средствата по оперативната програма "Региони в растеж" са договорени, около 40 на сто е разплащането по нея, което означава, че тя се изпълнява с бързи темпове и няма да останат неусвоени средства”. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

Започнала е работата по един от големите проекти по оперативната програма за обновяване на центровете за спешна медицинска помощ и снабдяването им с нови линейки със съвременно оборудване, припомни Аврамова. 

Аврамова: Работим за балансирано развитие на регионите

"Около 25% от републиканската пътна мрежа у нас е в лошо състояние. Очакваме въвеждането на системата за таксуване от догодина да осигури повече средства за тяхната рехабилитация. През следващата година ще търсим възможност да ремонтираме и отсечката между Чирпан и Стара Загора на автомагистрала "Тракия", допълни министърът. 

Тя и евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков участваха в официална церемония в Ямбол за откриването на основно реновираните със средства по ОП "Региони в растеж" /2014-2020 г./ пешеходна улица и парк в централната част на града. Проектът е на стойност от близо 5 млн. лева и бе приключен по-рано от предвидения срок. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.