Депутатът от ГЕРБ коментира и искането на БСП за независима експертиза на качеството на строителство на магистралите

Оградата на границата ни с Турция в района на Малко Търново е обезопасена, веднага след като е паднала, а причината за срутването са силните дъждове в района. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в студиото на „Плюс Минус”. От съоръжението са паднали 40 м, а снимки на срутената ограда бяха разпространени в социалните мрежи и станаха причина за критики от страна на опозицията.

„Аз бях зам.-областен управител на Стара Загора в годините, когато беше най-голямото наводнение в града и когато бяха потопени град Гълъбово и Одрин. Когато се изправи срещу теб природата и бедствието, няма как да съдиш, това е природа. Въпросът е в друго – това не е само ограда, това е възпиращо съоръжение – част от системата за охрана на българската граница, то е подсигурено. Там в деня, в който се нарушава целостта му , пристига термокамерата заедно с екипи, засилена е „Гранична полиция” и веднага са били взети мерки за подсигуряване на границата”, заяви в Манев.

Елена Йончева: Отклоняват се до 50% от средствата за ремонт на магистралите

Той коментира и искането на БСП за независима експертиза на качеството на строителство на магистралите у нас, както и думите на депутата Елена Йончева в същото предаване, че от средствата за ремонт на пътищата се отклоняват до 40-50% за сметка на качеството. Според Маноил Манев Йончева е наговорила лъжи.

„Чака се експертите, които ще бъдат излъчени от страна на БСП да се срещнат с другите експерти, да кажат технологията, по която ще се прави експертизата. Не може да разкопаем дупки през пет метра, това трябва да го каже експерт. Агенция „Пътна инфраструктура” чака само да дойде експерта и да каже каква ще е технологията, по която ще се прави експертизата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.