Ранените са повече от 100 души

Пет деца на възраст между 14 и 16 години загинаха, след като бяха премазани в дискотека. Загинала е и майката на едно от децата. Ранените са повече от 100 души, като някои от тях се борят за живота си.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Драмата се разигра в дискотека в Анкона, където всяка седмица се събират стотици младежи. Работната версия на следователите е, че при спречкване между младежи някой е използвал лютив спрей. Виковете предизвикали паника и децата започнали да се блъскат в опит да избягат от дискотеката.

Голяма част от тях били на мост с парапет, който не издържал на натиска. Под стотиците тела е притисната и майката на едно от момичетата, дошла да я придружи на концерта. И двете намират смъртта си.

От проверката до момента става ясно, че дискотеката е с капацитет 870 места, но продадените билети са почти двойно повече - 1400. Сега ще се проверява и дали аварийните изходи на заведението са били изправни.

Министърът на вътрешните работи Матео Салвини обеща строго наказание за виновните, а на мястото на трагедията отиде и премиерът Джузепе Конте. Папа Франциск също изказа съболезнования на близките и почете жертвите.

Преди година отново употребата на лютив спрей предизвика масова паника във Фензоната по време на мач за Шампионската лига на централния площад в Торино. Тогава една жена загуби живота си а ранените бяха над 1500.

Кореспондент: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.