До проблема се стигна заради желанието на Пътната агенция да осъвремени системата си

Срив в системите на КАТ в цяла България. Опашки се извиха пред гишетата. Причината е технически проблем. Около 18.00 часа системата отново проработи, а тестовете на Пътна полиция показаха, че вече няма проблеми.

До проблема се стигна заради желанието на КАТ да осъвремени системата си. Затова трябвало да бъде инсталиран нов софтуер. Дните от уикенда обаче не били достатъчни и затова се наложило и днес системата да не работи.

КАТ проверяват автомобилите заради мръсния въздух

Преиздаването на шофьорските книжки се оказа невъзможно не само в София, но и в цялата страна. Проблемът не бил само този – не могат да се приемат свидетелства за МПС, като заявление могат да подават само новите водачи. Оказа се обаче, че и за тях системата не работи.

Акция на КАТ: Камиони, автобуси и таксита са под прицел

Системата не работи и за тези, които искат да проверят имат ли наказания, или не. Глобите също не могат да се плащат чрез ПОС терминал или по електронен път.  Кога ще заработи системата - все още не е ясно.

Междувременно от днес Пътна полиция засилва контрола по главните пътища, магистралите и в населените места за шофьори, които са употребили алкохол или са седнали зад волана след употреба на наркотици. До края на ноември за наркотици е прекратена регистрацията на колите на над 1800 шофьори, а други над 4500 са останали без номера на колите си заради употреба на алкохол.  Акцията ще продължи до неделя, 16 декември.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.