Нападателят е ранен

Стрелба беше открита в центъра на Страсбург, Франция. Има поне четирима убити и 11 ранени, съобщи френският вътрешен министър. 5 души са в много тежко състояние. 

Стрелецът е идентифициран, като представляващ риск за сигурността. Полицията го преследва. Засега се знае, че е ранен. Той е известен на органите на реда с криминално минало. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Малко след 19:00 часа вечерта на централния площад, където се намира известния Коледен базар, прозвучали изстрели. Мястото незабавно е било отцепено от полицаи с автоматично оръжие. Властите предупредиха жителите на района да не напускат домовете си.

Пресслужител от Европарламента, който  е бил на мястото разказа, че е избухнала паника, а хората налягали по земята. Европарламентът е бил блокиран известно време от съображения за сигурност.  

Президентът на Франция Еманюел Макрон изпрати вътрешния министър Кристоф Кастанер в Страсбург, съобщава Ройтерс като цитира източници от Елисейския дворец. Президентът е съкратил своя среща, след като е бил информиран за случая.

ВСИЧКО ЗА ТЕРОРА В СТРАСБУРГ ЧЕТЕТЕ ТУК

Информация: Александрина Аврамова, Петя Желева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.