Това е общата позиция на 27-те страни членки, каза германският канцлер

Срещата на върха на ЕС тази седмица няма да доведе до никакви поправки в споразумението за Brexit между 27-те и британския премиер Тереза Мей, смята германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от БТА.

„Ние нямаме намерение да променяме споразумението за Brexit  - това е общата позиция на 27-те страни членки”, каза Меркел в Бундестага. „В този смисъл не може да се очаква в резултат на нашите дискусии (на срещата) да се стигне до каквито и да са промени."

Гласуват вот на недоверие към Тереза Мей

Очаква се в началото на срещата в Брюксел утре Тереза Мей да уведоми своите колеги от ЕС за последното развитие на нещата около Brexit . Останалите 27 лидери ще излязат с обща декларация по-късно в четвъртък според председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Говорител на ЕК: Юнкер снощи е изслушал Тереза Мей

Високопоставени представители на ЕС неведнъж през последните дни подчертаха, че съюзът няма да предоговаря споразумението за изтегляне на Великобритания от ЕС, за което настояват много британски политици и депутати като условие да го подкрепят. Но евролидерите изразиха желание да помогнат на Мей да убеди вътрешните му опоненти да го подкрепят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.