Той изчезна от двора на Александровска болница в София

Абсурдна кражба – багер изчезна от двора на Александровска болница в София. Оказа се, че никой не е чул, нито видял, въпреки че машината е изкарана на собствен ход от двора на лечебното заведение. Вече една седмица полицията търси багера.

Собственикът – музикантът Ясен Велчев, се обърна към „Здравей, България” за помощ. Освен че е виртуозен клавирист, оказа се, че е и много добър багерист.

След кражбата той написа във Facebook: "Откраднаха го! Откраднаха сбъднатата ми мечта! Откраднаха най-музикалният багер! Откраднаха последните 13 години от живота ми! 17-годишна машина на 12 400 часа, но поддържан с толкова много желание и обич! За последно бе паркиран в двора на Александровска болница. Откраднат е в неделя, 2 декември вечерта. Моля ви, обаждайте ми се, само ако имате съществена и точна информация!"

„Багерът беше паркиран в Александровска болница и подготвен за снегопочистване. Вече 11-и ден го няма. Питам се при толкова налични камери в цяла София, как така не се разбра къде да следите на багера”, коментира Ясен Велчев.

По думите му неговата стойност не е парична, а по-скоро сантиментална, тъй като много хора са помогнали да осъществи мечтата си. Той изрази надежда багерът да бъде намерен.

Снимки: Facebook

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.