В града започват мащабни ремонти

Главата на римокатолическата църква папа Франциск ще посети България между 5-ти и 7-ми май догодина. В града, в който живее най-голямата католическа общност у нас, вече са в еуфория от новината.

В Раковски текат мащабни ремонти 5 месеца преди посещението на папа Франциск в града. Обновява се фасадата на енорийската катедрала „Свети Архангел Михаил“, където се намира величественият едновековен олтар. Сградата се боядисва отвън, реставрират се и уникалните църковни орнаменти.

ОФИЦИАЛНО: Папа Франциск идва у нас през май

Отец Румен Станев от енорийския храм "Свети Михаил Архангел" е срещал папа Йоан Павел II като студент. Това се е случило по време литургия, в която бил избран да участва.

„Ако се срещна с папа Франциск бих поискал пак неговото благословение, за мен, за енорията и за цяла България", заявява енорийският свещеник  Румен Станев.

За последно страната ни беше посетена от глава на римокатолическата църква през пролетта на 2002-ра година. През май, когато пристигне Папа Франциск, в Раковски ще го посрещнат с напълно обновена катедрала.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.