Колата му е открита изоставена в "Студентски град"

Задържаха мъжа, който прегази полицай в София и избяга. В събота вечерта 23-годишният Захари Чернев не спря на патрулен екип за проверка.

В ареста вече е и негов приятел заради връзка със случилото се. А пострадалият полицай продължава да е с  опасност за живота.

Захари Чернев е задържан в софийското село Осоица. Укривал се е във вилата на дядото, на свой приятел.

„Дадох ключовете на внука, да дойдат с гаджето тук. Той го е довел”, заявява Ганчо Ганчев. Неговият внук също е сред задържаните, като съучастник.

Приятелят му Захари прегазва полицая през почивните дни в столичния квартал „Младост”. Униформеният опитал да го спре след сигнал от колеги.

„Имахме информация,че подобен автомобил по модел, марка и цвят не се подчинява на полицейски разпореждания. Полицейският автомобил го блокира срещу движението. Той спира. Полицейските служители слизат. В това време шофьорът на автомобила включва задна скорост, удря спрян автомобил и с така наречена мръсна газ, прегазва колегата”, обяснява Ангел Бадънков, н-к на отдел „Криминална полиция”, СДВР.

Захари Чернев бяга и изоставя автомобила си.

„Автомобилът е изоставен. Регистрационните номера са от друг автомобил. При извършване на огледа, в автомобила са намерени брадви, секири, мачете и други приспособление- палки, бухалки и други предмети”, обясни още Ангел Бадънков.

Мъжът е имал и огнестрелно оръжие. Той е криминално проявен за разпространение на наркотици. Многократно задържан.  Състоянието на полицая остава тежко.

„Супен крак, таз, седем ребра и увреден бял дроб. Полицаят е дългогодишен служител, истински професионалист. Многократно награждаван. И се надявам и за напред да продължи да работи, след като се оправи”, заяви Бадънков.

Продължава издирването на мъжа, блъснал полицай и избягал

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.