Това се случи след разпространените снимки на бившия кмет на Галиче в столично заведение

Искат Ценко Чоков да бъде върнат зад решетките. Започва разследване срещу вещото лице, направило експертиза на здравословното му състояние.

Прокуратурата настоява да бъде отменена мярката му "домашен арест" заради снимки, които NOVA ексклузивно показа. На тях се вижда как бившият кмет на Галиче вечеря в столичен ресторант, въпреки че не трябва да напуска дома си.

ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ?: Продължава разследването по случая с Ценко Чоков

На 17 декември Ценко Чоков е заснет да вечеря в ресторант в столичния квартал „Драгалевци”. Същия ден той получил разрешение от съда да отиде на зъболекар, но не и да вечеря в заведение.

Съпругата на Чоков твърди, че снимките са монтаж. Той не е излизал и е много болен. Още утре обаче прокуратурата ще поиска да се върне зад решетките. Дали наистина здравето на Ценко Чоков е било влошено сега ще се разследва, защото прокуратурата има съмнение. На прицел е вещото лице, издало документацията на Ценко Чоков за заболяванията му.

Вместо под домашен арест - Ценко Чоков в ресторант (СНИМКИ)

„Страда от диабет, полиневропатия, язви, дискова болест, урологични заболявания. Има документи за операции. Според тази съдебно-медицинска експертиза здравословното състояние на Ценко Чоков е било толкова тежко, че дори експертите са препоръчали делото да бъде спряно, докато не се излекува. Това са индикации за невярно заключение, което се наказва от Наказателния кодекс с лишаване от свобода от 1 до 5 години”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Къде е сега Ценко Чоков и има ли опасност да изчезне преди да бъде върнат в ареста не е ясно. Не е открит и на адреса в София, където би трябвало да е под домашен арест.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.