Тялото на новороденото беше намерено във „Водно огледало”

Разследват майка за убийство на детето й. Тяло на бебе беше открито във „Водното огледало” на Кърджали. Издирването му започнало, след като млада жена е потърсила помощ след раждане, но не обяснила къде е детето. Водата в съоръжението е била източена, за да бъде намерен трупът на бебето, след като тя обяснила, че го е родила в района. Тя е майка на още 6 деца.

„Вероятно става въпрос за убийство, извършено по време на раждане или веднага след това. Тя е родила детето на 18 декември по обяд в района на „Водното огледало”. Същият ден е потърсила медицинска помощ заради влошеното й здравословно състояние. Лекарите подават сигнал за случая. Образувано е досъдебно производство”, каза в „Здравей, България” прокурорът Веско Ириков.

Той допълни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза. По последна информация бебето е родено живо.

„Очаква се да бъде повдигнато обвинение на майката и да бъде задържана за срок от 72 часа”, поясни Веско Ириков.

Намериха тялото на новородено във „Водното огледало” край Кърджали

„Отдел „Закрила на детето” познава майката от две години. Тогава се е наложило настаняване в приемно семейство на две от най-малките й деца. След това е наблюдавано и отглеждането на останалите три деца в семейството. През тези години не са констатирани рискове, заради които да бъде предприета мярка за закрила”, обясни директорът на Дирекция „Социално подпомагане” в Кърджали Росица Стоянова.

Тя допълни, че останалите деца ще бъдат настанени в дома на бабата и дядото по бащина линия.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.