Кои са топ дестинациите за море посред зима?

Над 3000 българи ще посрещнат Новата година на екзотичен остров. Кои са топ дестинациите за море посред зима? И по джоба ли ни е да отброим последните секунди на 2018 – по бански?

110 хиляди българи ще посрещнат Новата година зад граница. От тях 3400 ще отброят последните секунди на 2018 г. – на екзотичен остров.  Дубай, карибитем Тайланд и Бали са сред топш търсените летищни дестинации от българите. В магнит за българския турист се превръщат и някои и съвсем нови европейски дестинации - Румъния, Албания, Грузия и дори родината на Дядо Коледа - Лапландия.

Хиляди българи ще посрещнат Нова година в Турция

В Дубай на 31 декември купоните са навсякъде - на плажа, на покривите на хотелите, в емблематичните дискотеки.

Ако искаме да посрещнем Нова година не веднъж, а цели два пъти, изборът е Нова Зеландия и остров Раротонга. Заради различните часови зони имаме две партита и страхотен новогодишен бонус - плажни спомени посред зима.

Безкрайни партита на открито и латино ритми ни очакват на брега на Карибите. Плажовете на Хавана и Варадеро са сред топ офертите за новогодишната нощ.

В чужбина – най-евтино ще посрещнем Нова година в съседните държави. Пакетите започват от 115 евро, в европейските столици, където празненствата са доста пищни - 450 евро, а офертите за любителите на екзотичните дестинации започват от 1500 евро и минават 3 000 евро.

Нова година по бански можем да посрещнем по-евтино, ако сами организираме почивката. Основен разход остава самолетният билет.

Онлайн платформите ни помагат да избираме най-ниските цени на полетите измежду офертите на стотици авиокомпании. Пакетите на туроператорите започват от 7 нощувки. По-евтино море през зимата можем да си гарантираме с по-близките топли дестинации – като Египет, Мароко и Алжир. През последните месеци евтините самолетни билети превърнаха и други дестинации в хит сред българите. Пакетите за НГ там са около 2000 лв.

В магнит за българите се превръщат и почивките в нови европейски дестинации. В Грузия например можете да чуете най-дългия тост за Нова година. А в родината на Дядо Коледа – Лапландия – да откриете белобрадия старец, джуджетата и работилницата, в която изпълняват желанията на милиони деца по света. В Албания например Нова година можем да празнуваме за 365 лв. Най-търсени обаче остават празненствата по площадите на европейските столици.

КОЛЕДНИ ТУРИСТИ: Над 500 хиляди българи стягат багажа за празниците

И все пак най-много българи, които ще празнуват зад граница, са избрали хотелите на съседните Гърция, Турция, Сърбия и Македония. Очакванията са за туризъм и пътувания по празниците да похарчим 59 млн. лв. – средно по 530 на турист. Къде още ще почиваме през зимата – с прогнозите на туроператорите продължаваме в „На твоя страна”.

 Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори обясни:

„Спадането на цената на петрола и увеличената конкуренция намали цените – до Банкок, до Пукет например – и все повече българи пътуват. Ако планираме 7-8 месеца по-рано –тези почивки стават все по-достъпни. Около Нова година са най-скъпи билетите. За някои хора екзотиката е далеч от тези 5-6-звездни хотели, а в по-труднодостъпни места – преживяването за тях е по-важно. Има дестинации, които са пренаселени и са затворени – например Барокай, Филипини, Тайланд – Фифи Айлънд.

Очакваме Вашите предложения за теми, както и сигнали, на e-mail: georgi.georgiev@ntv.bg и във facebook: Georgi Georgiev Nova TV.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.