Димитров преодоля Джон Милман в два сета

Григор Димитров продължава успешното си представяне на турнира от сериите АТП 250 в Бризбейн, Австралия, след като в сряда сутрин преодоля представителя на домакините Джон Милмън в два сета 6-3, 6-4 за близо час и половина игра, съобщава БГНЕС.

Григор Димитров стартира новия тенис сезон с убедителна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров беше доволен след успеха си в два сета срещу Джон Милмън. След мача българинът отчете, че най-важното за него в момента е да добие повече увереност в играта си, а това ще се случи като печели повече двубои.

"Фокусиран съм върху това, което правя аз и зависи от мен. В момента е най-важно да трупам самочувствие мач след мач, за да добия все по-голяма увереност. Радвам се, че спечелих по-лесно от миналата година срещу силен опонент като Милман. Контролирах повече играта, но допуснах той да върне два пробива във втория сет, а това можеше да промени мача. Все пак завърших позитивно и съм доволен", завърши Гришо. 

На четвъртфиналите Григор ще се изправи срещу поставения под номер 2 Кей Нишикори, който спечели също в два сета срещу американеца Денис Кудла (7-5, 6-2).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.